Зов за помощ: Семейство от Варна отчаяно се бори за живота на детето си

0 101

Варненско семейство се бори отчаяно за живота на детето си, пише  Varna24.bg.

Ето какво споделят родителите на малкия Марти, който се нуждае от животоспасяваща трансплантация:

„Здравейте, мили хора! Ние сме Венцислава и Даниел от град Варна, а това е нашият първороден син Мартин. За съжаление, ракът посегна на нашето малко щастие и само с вашата помощ ще имаме шанса да го спасим!

Трябва СПЕШНО да съберем непосилната сума от 120 000 евро, за да може животоспасяващата костномозъчна трансплантация да бъде извършена, докато заболяването на Марти все още е в ремисия!

Цялата ми бременност премина нормално и ние с нетърпение очаквахме неговата поява и ето че на 04.04.2018 година той се появи на бял свят. В момента, в който го прегърнах осъзнах, че никога досега не съм обичала някого толкова силно и това преобърна целия ми свят. С всеки нов ден, той ни даряваше с усмивки и ни превръщаше в достойни негови родители, стремящи се да отгледат и възпитат един добър човек.

Не предполагахме как един най-обикновен профилактичен преглед ще бележи началото на най-големия ужас в живота ни.

Досега Марти не беше боледувал сериозно. Винаги е бил спокойно, енергично и усмихнато дете, затова не подозирахме какво ни очаква. След три дни последователно пускане на пълна кръвна картина и обикаляне в четири болници и общо десет кабинета, ни приеха в Детско онкологично и хематологично отделение в УМБАЛ „Света Марина“ град Варна.

Там за първи път чухме страшната диагноза ОСТРА ЛИМФОБЛАСТНА ПРОКЛЕТЪЧНА ЛЕВКЕМИЯ.

В този момент света за нас се разпадна. Трябваха ни няколко дни да приемем тежката болест и опасността, че можем да изгубим нашето ангелче.

Реклама

Единственият ни път бе напред. Започнахме тежката борба с рака, за която сили и до днес ни дава нашият малък юнак Марти, който въпреки ежедневните изследвания и тежките курсове на химиотерапия, не спира да се усмихва и да ни дарява с любов. Макар и малък, той сякаш усеща моята мъка и страх и често ме милва и гушка, за да ме утеши.

Успоредно с раковите клетки, химиотерапията убиваше и добрите.

Още след първия курс на вливки му окапаха косата и миглите. Състоянието на Марти се влоши и той трябваше да влезе в интензивно отделение. Без мен. Дните и нощите без моето малко момче бяха мъчителни. Чаках с нетърпение единствените 30 минути на ден, в които ме пускаха в интензивното при него, за да мога да го прегърна, а той ме милваше по лицето с мъничките си ръчички.

За пет дни в интензивното отделение беше отслабнал, телцето му се беше стопило, но след като премина първия курс на химиотерапията и страничните ефекти отшумяха, Марти започна да се възстановява.

Нашето ежедневие през последните пет месеца протича между четирите стени на болничната стая и в изолация от външния свят и нашите близки. Сега сме на път да победим в тази безмилостна битка, но за пореден път изпитваме страх. Вярваме, че нашето борбено Марти ще оздравее, но необходимата сума за това е крайно непосилна за нас.

Страхът от това, дали ще успеем да съберем парите, за да спасим нашето малко и борбено дете сковава майчиното ми сърце.

Молим ви за помощ!

С много обич и благодарност, мама Венцислава, тати Даниел и бебчо Марти.“

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ОББ на името на МАРТИН ДАНИЕЛОВ ИЛИЕВ

BG25UBBS80021087045440

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.