Трагедия: Васил Михайлов погреба сина си

0 3 527

Синът на големия български актьор Васил Михайлов – журналистът Александър Михайлов, почина на 55-годишна възраст след тежко боледуване, научи Narod.bg.

Реклама

Александър беше дългогодишен водещ на предавания за култура в програма „Христо Ботев” на Националното радио, куклен режисьор, автор на детски пиеси и един от запомнящите се гласове на БНР. Преди седмици той влязъл в болница и признал пред свои колеги, че състоянието му не е добро, но до последно не губел надежда. 

„Не искам да повярвам…”, „Светът днес остана с един добър човек по-малко”, „Напусна ни един почтен човек. Сбогом, Саше”, пишат в профила на Александър във „Фейсбук“ негови приятели.

„Баща му Васил е съсипан“, коментират колеги на актьора ветеран. 

Когато преди няколко седмици потърсихме по телефона Васил Михайлов за интервю, той каза, че не може да говори, тъй като в момента е в болница. На въпроса как е, той каза: „Не става дума за мен. По-лошо е, синът ми е много болен“.

Преди 5 седмици във „Фейсбук“ Сашо е пуснал своя снимка, под която добавя текст: „Съботно, но не весело“. Отдолу негови приятели го питат какво има, а той отговаря: „Аз просто не се чувствам добре…“. Други негови познати пък отбелязват, че изведнъж е отслабнал драстично и го поздравяват за успеха, но впоследствие разбират, че рязката загуба на килограми всъщност е била не от суета, а заради здравословните проблеми на сина на Васил Михайлов. Една от последните публикации на Александър е пропита с тъга: „През петия месец телефонът спира да звъни…“.

Александър Михайлов е имал диабет, сериозни проблеми със сърцето, а според негови близки е страдал и от злокачествено заболяване. На 1 август той се отбелязва в профила си от столична болница и пише, че е там на вливания.

Месец и половина преди да издъхне, Сашо изживя голямото щастие да стане дядо. Неговият син Васил и снаха му Радостина го дариха с внучка Леа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.