Родители на бунт: Образователната система у нас е извращение и издевателство над децата ни!

0 631

Родители протестират в социалната мрежа и наричат образователната ни система „издевателство“, и „извращение“ към цялото общество и децата, видя Narod.bg.

Ядосана майка пита в колко часа трябва да станат децата, да се приготвят, измият, облекат и закусят, когато часовете започват в 7:30 и заради ранния час децата не са концентрирани и ефективни.

Тя коментира, че начинът, по който са написани учебниците е тормоз за децата и който си пише учебниците, само той си ги разбира.

Друга тема за чуденка са тежките раници и защо, когато според педиатричните и ортопедични организации раниците не трябва да са по-тежки от до 20 % от теглото на ученика, децата едва ги повдигат.

Загрижената майка обвинява системата ни в неефективност, а обществото „потънало в мълчание“.

Реклама

Други родители подсещат за финландското образование, как дори без домашни, децата биват стимулирани да мислят, когато открият в какво са най-добри и кое ги прави щастливи.

В разговора се включва друга майка, същевременно и учител. Тя подкрепя твърденията на дамата и твърди, че учителите също са потърпевши от „безумните „реформи“ на хиляди знайни и незнайни чиновници“. Че програмите са тежки и непрекъснато се смъкват материали от по-горните класове, които децата не могат да усвоят.

Учителката призовава родителите да не мълчат, защото това не е в интерес за бъдещето на децата ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.