Русенка даде на “полицай“ 30 000 евро

0 141

Възрастна русенка е дала 30 000 евро на телефонни измамници. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град, цитирани от БТА.

Сигналът е подаден в полицията към 13:00 часа вчера. 71-годишната жена обяснила, че ден по-рано на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за служител от „Криминална полиция“. Той обяснил, че телефонният й номер бил записан в тефтерче, открито при обиск, като най-вероятно ще бъде направен опит да бъде измамена. „Служителят“ й наредил да изключи мобилния си телефон и да не казва на никого с кого е говорила. След това обяснил, че тя трябва да помогне на полицията за залавянето на група телефонни измамници. Продиктувал й телефон, на който да се свърже с него, след като бъде потърсена от тях.

Реклама

Минути по-късно на стационарния й телефон се обадила жена, която се представила за нейната дъщеря. Тя обяснила, че е в болница. „Лекуващият лекар“ поискал 50 000 лева, като заплашил, че ако не ги плати, ще отидат в дома й и ще я насекат на парчета. Възрастната жена се обадила на мнимия служител на реда и му разказала за разговора. Обяснила, че в дома си съхранява около 30 000 евро. Тогава той й наредил да сложи парите в хладилника. Няколко минути по-късно й казал да ги хвърли през терасата на апартамента, след което веднага да се върне на телефона. Жената изпълнила указанията. След това „служителят от „Криминална полиция“ през 10-15 минути я уведомявал по телефона, че задържат един от престъпниците в групата. Разговорът им приключил късно вечерта.

На следващия ден възрастната жена разбрала, че е измамена. По случая се води разследване.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.