Цироза убива бавно сина на Бай Тошо! След 50 години наливане с алкохол Владо не излиза от дома си

0 2 472

Владимир Живков е много болен и вече 8 месеца не излиза от дома си. Синът на Тодор Живков е повален от цироза, но отказва да се подлага на лечение в болница. Цери се у дома, а в момена тежи не повече от 50 килограма.

Тъжната новина сподели с „Уикенд” близък приятел на сина на Тодор Живков. Наследникът на генералния секретар на ЦК на БКП чул страшната диагноза още миналата пролет. Черната вест вече се е разнесла и сред близките на фамилията.


За съжаление е вярно, Владко, който на 5 юни отпразнува 67-ия си рожден ден, го закъса сериозно със здравето. Очакваше се нещо такова, не е тайна, че той пие от дете. Няма как след половин век злоупотреба с чашката да не си докараш гадост като цирозата”, ядосва се приятелят на Владко.
Специалист по вътрешни болести обясни, че черният дроб се справя сравнително лесно с малки дози алкохол. Ако обаче пипате сериозно стъклото твърде често и твърде продължително, жизнените тъкани на черния дроб се унищожават, като се увеличават мастните отлагания и отлаганията на съединителната тъкан – появяват се така наречените цикатрикси. Това състояние на черния дроб е известно като цироза. Най-често болестта се открива при мъже над 45 години, въпреки че броя на жените, развиващи цироза, постепенно се увеличава.


При братът на Людмила Живкова срокът на пиянството е доста дълъг. Съученик на сина на Тато от столичното 35-о училище „Михаил Калинин”, сега „Добри Войников”, където отрочето на комунист №1 изкарал до 11-и клас, обясни, че наследникът на бившия Първи се запознал с чашката още в ученическите си години. „Владко пие още 16-годишен, майка му Мара Малеева често идваше в училището привиквана я от директор, я от класен ръководител, за да търпи критики за пиянствата и безобразията на невръстния си син. Като тийнейджър Владко наблягал на водка „Столичная”, после като студент се уреди УБО да му носи марково уиски от „Кореком” и така премина на шотландската огнена течност. Бира не признава, защото е като вода”, вдига рамене съученикът на комунистическия наследник.

Реклама

Нещата излезли извън контрол, затова, след като през 1971 г. изкласил в „Михаил Калинин”, баща му Тодор Живков го изпратил да се кали и надмогне пороците си в Суворовското военно училище в Москва. Тук разглезеният син на Тато останал едва две години, след което успял да залъже властния си татко, че е превъзпитан и така успял да се върне в София, далече от военния ред и дисциплината в Москва.


За да не стои бездеен, през 1973 г. Владимир Живков записал право в Софийския университет, а през 1980 г. започва работа като научен сътрудник в Института по науките за държавата и правото при БАН. Под ръководството на неговия ръководител Ярослав Радев през следващата година защитава дисертация на тема „Правна оценка на Нюрнбергския процес“. Става два пъти депутат в 8-то и 9-то народно събрание.
Владимир има два брака зад гърба си – първо се жени за Маруся Мирчевска, с която има син Тодор Живков-младши, после взима за съпруга петричанката Валя Костова, която му ражда дъщеря – Елизабет Живкова. Заради научния си стаж в Българската академия на науките синът на Тодор Живков получава пенсия от близо 900 лева, осигурена от бюджета на БАН.


Първата му жена
имала афера с
Арнолд ШварценегерМаруся Мирчевска, първата жена на Владимир Живков, се развежда с разглезения си съпруг  и емигрира към САЩ, където прави успешна холивудска кариера. Интересното е, че отвъд Океана красивата брюнетка има неприкрита афера с вече бившия губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер. Великият екшън герой и българката с години дават теми на таблоидите в Щатите с пламенната си любов зад гърба на семейството на Арни. В момента Маруся живее на семейни начала с холивудски режисьор.
Бившата съпруга на сина на Бай Тошо живее в Бевърли Хилс и се издържа, като пише сценарии за филми и книги. Преподава кинорежисура в Университета на Южна Калифорния. Синът на Маруся и Владко – Тодор Живков-младши, от две десетилетия също се подвизава в Меката на капитализма, където го играе професионален покерджия. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.