Менте служителка на ВиК иска пари за почистване на водомери

0 125

Мнима служителка на ВиК обикаля домовете на хората в Монтана и събира пари за… почистване на водомери. Пенсионер обаче не се хванал на въдицата, усъмнил се и се опитал да задържи жената, съобщи Нова тв.

Става дума за 41-годишна софиянка. В един от блоковете в Монтана успяла да вземе 10 лева от възрастна жена. В друг блок обаче ударила на камък – 79-годишен мъж поискал да провери тетрадката й, където трябвало да положи подпис. Мнимата служителка на ВиК обаче тръгнала да бяга. Мъжът я хванал за ръката, но не успял да я спре. Но за сметка на това измамницата оставила чантата си, в която били личните й документи, ключове и тетрадка с адреси.

Реклама

„Да, действително ние извършваме такава услуга – почистване на водомери. Всеки един наш служител, който има пряк контакт с клиентите, има карта, с която трябва да се легитимира. В нея има име, подпис, мокър печат и снимка. Препоръчваме на всеки абонат да изисква такава легитимация. Нямаме допълнителна информация за случая. Изпратихме наши инспектори, но жената беше избягала от адреса”, обясни инж. Людмил Минев от ВиК – Монтана.

Той допълни, че са сигнализирали полицията за случая. Към момента няма данни за мащабите на измамата. Такава се случва за първи път от името дружеството в Монтана.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.