София Прайд: Заставаме зад Джамбазки!

0 354

След скандала в ефира на БНТ, откъдето Волен Сидеров обяви, че кандидатът за кмет на София – Ангел Джамбазки е с различна сексуална ориентация, София Прайд застана зад него.

„Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей”.

Това заяви снощи в предаването „Референдум” по БНТ Волен Сидеров, лидер на партия „Атака”, минути преди да бъде изведен от телевизията с полиция след скандалното му участие в предизборния диспут.

„Предвид тези актуални събития София Прайд категорично застава зад Ангел Джамбазки! Осъждаме остро нападките на основа на действителна или предполагаема сексуална ориентация от страна на Волен Сидеров, защото те нямат място в един цивилизован политически дебат в една европейска демократична държава”, се казва в разпространена позиция на организацията.

Реклама

Според активистите на София Прайд да бъдеш гей не е позорно, но е позорно това да бъде използвано като компромат.

Те призовават за избори без омраза и подчертават, че ако господин Джамбазки преосмисли политическите си ценности, вратите на организационния комитет на прайда са отворени за всеки.

Припомняме, че един от основните приоритети в предизборната програма на Волен Сидеров като кандидат за кмет на столицата е забраната на гей парадите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.