Как се живее с 12 лева на ден?

0 88

Министерски съвет благосклонно увеличава с 15 лева линията на бедността от следващата година.

От 348 лева на цели 363 лева.

Защото такова, просперираме! Редно е нашите бедни да са най-богатите бедни!

Реших да изчисля колко пари са това на ден. Малко повече от 12 лева /ама по новата ставка/. Сметки за ток, вода, данъци, транспорт, изобщо не ги слагам. Дори за храна не стигат. Дори некачествена. А некачествената храна води до болести. А липсата на пари при заболяване – до смърт. А със смъртта, броят на бедните намалява. Гениално, герберасти, гениално! Наистина намалихте бедните на Територията, опустошавана от вас.

Гледам Пекинската патица как, за да удари един кючек по масите в Силистра, само за пътни и охрана от НСО харчи на ден колкото годишният доход на един беден човек в България. Гледам вафлените чашки за кафе на депутатите и си мисля с тези пари, които са дадени за година за вафлени чаши, колко бедни биха се издържали? Гледам луксозните коли на политиците и си мисля дали тези некадърни изроди осъзнават как се живее с 12 лева на ден? Защото това не са хора, които са успели и са се кандидатирали за политици. Не, те са влезли в политиката и затова са успели. А когато не знаеш как се изкарва хляба, си склонен да презираш бедните.

В България има много абсолютно бедни. Абсолютната бедност – дефиницията е на ООН (1995) за невъзможност да се покрият основни човешки нужди, включително от храна, чиста вода за пиене, канализация, здраве, подслон, образование и информация .

Реклама

Подигравката, гаврата и извращенията към българския народ от страна на управляващите минават всякакви граници. Те не намират нищо нередно линията на бедността да е по-ниска от линията на оцеляване, която е 603 лева! Те просперират! А бедните умират!

Знаете ли как семейства с деца купуват кисело мляко по 50 стотинки за децата си? И как децата им износват старите дрехи на роднини и познати? Знаете ли как бедните деца в училище гледат богатите и преглъщат? Знаете ли какво е да си беден?

Ако свалите линията на бедността на 100 лева, току-виж сте изкарали всички проспериращи. Явно мизерстващите и умиращите в бедност, лишения и болести, просто не осъзнават до какъв просперитет ги е докарал ГЕРБ!

Явно не ви е срам! Но и цял свят ви вижда как унищожавате народа си. Затова никой не иска да преговаря с вас. Единствената разлика между вас и дивите военни диктатори от Африка е, че сме страна-член на Европейския съюз. Което е още по-шокиращо.

А ЕС не го е грижа. Грижат се за мигрантите и отпускат милиарди евро за тях, докато европейски граждани умират в мизерия в най-корумпираната държава на съюза. Обвинявате Путин, че е отровил един човек с новичок, а приемате българоубиеца премиерин като съюзник и лидер. А на неговата съвест тежат хиляди. И една държава….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.