Жителите на „Младост“ не искат наркоманите на София в квартала си

0 99

Жителите на столичния квартал „Младост“ излязоха на протест заради обявяването на Център по наркомании, който ще бъде в района им. Клиниката се мести от старото си място на ул. „Пиротска“.

В сутрешния блок на Би Ти Ви хора от квартала обясниха, че изпитват огромни притеснения за своите деца, тъй като центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това в близост има детски градини и училища. Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават близо до клиниката.

Реклама

Хората от квартала разказаха, че са ставали свидетели на разбити автомобили и мазета. Въпреки това те са напълно наясно и разбират необходимостта наркозависимите да се лекуват, но смятат, че Столична община е взела решението да построи центъра в „Младост“ без съгласието и консултацията на живеещите в близост. Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

Директорът на държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-р Владимир Николов обясни, че се чувства омерзен от случващото се, тъй като според него липсва състрадание и солидарност към борещите се със зависимости.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.