Бебе почина в Разград! Почернената майка: Дайте гласност, детето ми си отиде, утре може да е вашето! (Подробности)

0 305

11-месечно момченце е починало в инфекциозно отделение на разградската болница. За това съобщава в социалните мрежи майката на детето Йоана С., която разказва историята на заболяването и за смъртта на детето си.

„Не знам поради лекарска грешка или немарливост, но е факт…Моля от сърце – дайте гласност на случая. , пише жената. Според нейния разказ Павчо, както се е казвал мъникът, вдигнал 39 градуса температура на 15 септември. Приели го в педиатрия с диагноза пневмония. На 21 започнали повръщане и разстройство.

Реклама

„Докторката ни изписа от отделението без да му се направи снимка на дробчетата. Препрати ни в спешно, откъдето да вземем направление за инфекциозно отделение, където почина след 3 дни“, пише още жената. После тя изрежда какво пишело в епикризите на едното и другото отделение, като в тази от инфекциозно било изредени: двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия, посочва Йоана. След 4 дни й дали нова епикриза със същите дати, като било допълнено и “Синдром на Рей“.

„Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. Ако ги е имало, защо никой доктор не ми каза“, пита майката. Пълна вътрешна проверка с обяснения от лекарите, които са разгледани и обсъдени и от лекарската комисия в болницата, е направил директорът на лечебното заведение д-р Гечо Жеков. „За най-голямо съжаление не можем да спасим детето, направено е всичко, което е можело“, каза той. По предварителна информация причината за смъртта на момченцето е полиорганна недостатъчност. Пневмонията била вирусна. Били са вливани два антибиотика, но те не влияели на вируса, а детето е било със слаб имунитет. До последно нямало индикации, че ще се стигне до фаталния край, сочели още документите от проведеното лечение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.