Депутатите ни – живи да ги оплачеш!Вдигат цената на кюфтетата им

0 304

Прословутите депутатски кюфтета ще приседнат на народните избраници и администрацията на институцията заради нови, доста по-високи готвени цени, пише Lupa.bg. Догодина се очаква поетапното преместване на част от чиновниците в сградата на Народното събрание на пл. „Александър I“.

Там и сега кипи усилено строителство на новата пленарна зала, а преди броени дни парламентарната шефка Цвета Караянчева е дала резолюция „да“ за основен ремонт и на бюфета. Цели 200 хиляди лева, при това без ДДС, се предвиждат за осъвременяването на кухнята, в която се готвят кюфтетата за парламентаристите.

Реклама

Из кулоарите на парламента се говори, че скарата може да стигне до левче за бройка, което си е направо скъпотия, при положение, че кюфтенцата неотдавна струваха 50-60 стотинки, а в близкото минало даже 40. Външните посетители в Народното събрание обаче вечно цъкат с език, възмутени, че навън за 1 лев можеш да ядеш кюфте или кебапче само в хипермаркета или по мизерните будки за бърза храна по кварталите.      

С колосалната сума от 200 000 трябва да се обновят и лавиците, както и салонът с масите и столовете в бившия Партиен дом, но с нея набъбва значително и общата сметка за преместването на институцията от пл. „Народно събрание“. Към днешна дата тя гони половината от годишния бюджет на институцията. Неизменно заради огромния харч покрай ремонта на пленарната зала и съпътстващите помещения ще се наложи и гласуването на повече пари за законотворците, а от там и поскъпване на основните им нужди като храненето в стола.

Цените в депутатската менза и сега са смешни на фона на тези в хранителните магазини. Порция салата върви по 80 стотинки, основното е между 1,30 и 2,50 лева, а десертите са около левчето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.