Омразният брат наследява проф. Вучков прибира апартамента и спестяванията му за стотици хиляди

0 243

Емблематичният актьор от Народния театър Михаил Петров, природен брат на отишлия си снощи проф. Юлиан Вучков, е единственият наследник на бездетния театровед. В което няма нищо лошо, стига между двамата братя да не съществуваше жестока и непримирима вражда. Самият професор споделяше приживе, че с „бездарното актьорче“, както наричаше брат си, не е разменил и дума близо 35 години.

Юлиан и Михаил имат обща майка, но Вучков така и не приема втория й мъж, бащата на Мишо, като отдава на неговото пагубно влияние върху характера на младежа, който е с 13 години по-млад от него.

Един от доайените на Народния театър – Михаил Петров, е единственият наследник на професора

Реклама

Двамата поддържат контакт до смъртта на майка си. В следващите 5 години Петров звъни на брат си винаги на деня на смъртта й, като според професора единственото му желание е да го депресира. Вдига му страхотен скандал по телефона и това е краят на отношенията им.

В интерес на истината Вучков само веднъж е коментирал въпроса за наследството си, при това доста лаконично: „Що се отнася до апартамента, като му дойде времето, ако не се оженя, ще го дам на някого срещу гледане. Но двамата с Михаил дори не сме обсъждали този въпрос“, казваше Вучков.

Запознати с битието на професора твърдят, че освен обширното жилище и идеалния център на София на ул. „Христо Белчев“, той притежава спестявания на стойност между четвърт и половин милион лева. По закон всички тези средства сега се полагат на Михаил Петров.

„Брат ми никога няма да бъде звезда, защото няма творчески замах, много се самонаблюдава, а това е подштискащо за публиката. Мачкал съм го с такива изказвания, но не с такива определения като „идиот“, каквито ми приписват“, казва още Вучков за Михаил Петров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.