Разкритие на Narod.bg! Мая Манолова обещала на десните: Борислав Игнатов става главен архитект на София, Борис Бонев шеф на Общинския съвет

0 457

Предизборните битки, договорки, врътки и маневри вече са в ход. Това научи naod.bg от свои източници.

Очаква се битката за кметския стол в София да стане още по-ожесточена, а претендентките Мая Манолова и Йорданка Фандъкова тепърва ще използва тайни оръжия и хватки.

Реклама

Вече неофицилано се върти слуха, че Манолова е оферирала Демократична България с две зам. кметски места –  поста на главен архитект и председателския стол в СОС, при условие, че ДБ я подкрепи на балотажа. Предложението е твърде добри, за да стои ДБ на дистанция от нея. За повечето активисти обаче сближаването на Манолова е недопустимо, макар че тя се старае да избяга от сянката на БСП и от собственото си минало – в последните дни се появи на обща проява с Борислав Игнатов и Борис Бонев, обеща да ги подкрепи на евентуален балотаж, дори преживя „катарзис“ относно ерата на Орешарски. В крайна сметка казусът „София“ се очертава най-важен и труден пред ръководството на ДБ.  

Борислав Игнатов е председател на Управителния съвет на Камара на архитектите в България и кандидат за кмет на София на „Демократична България“ на Местни избори 2019. Работи в архитектурното бюро William Rawn Associates  в Бостън, САЩ. През 2001 г. се премества в Ню Йорк. Завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк. През 2009 г. се завръща в България и работи по български и международни проекти.

Борис Бонев пък е  кандидат за кмет на столицата на Спаси София. „Cпacи Coфия“ бe cъздaдeнa прeз 2015 г. oт млaди хoрa c пoзнaния в грaдoуcтрoйcтвoтo, трaнcпoртнитe и зeлeни рeшeния, aктуaлнитe прoгрaми нa гoлeмитe eврoпeйcки cтoлици. Тe нeвeднъж взимaхa oтнoшeниe пo прoблeмитe нa грaдa и дeйcтвиятa нa Йoрдaнкa Фaндъкoвa и пoдoпeчнитe ѝ. Рядкo oбaчe имaшe eдинoмиcлиe. „Cпacи Coфия“ пoкaзвa и oбocнoвaвa рeдицaтa грeшки и нeдoмиcлици нa нacтoящoтo упрaвлeниe нa грaдa.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.