„Заклани“ прасета на симпатизанти на ГЕРБ „възкръснаха“ в силистренско

0 344

Два случая са констатирани в Силистренското село Калипетрово, при които собственици на прасета са отчели, че са ликвидирали свинете си в т.нар. заден двор, взели са обезщетение за дезинфекция, но се оказало, че в действителност прасетата не са заклани.

И в двата случая става въпрос за хора свързани с партия Герб, които по време на избори помагат гласовете да отидат в правилната партия. 

Реклама

По единия от случаите вече се работи за издаване на наказателно постановление, съобщават от Областната администрация в Силистра след провеждане на заседание епизоотичната комисия. Проверката на ликвидирните вече стопанства продължава и тези дни в различни населени места, включително и ГКПП Силистра и ГКПП Кайнарджа във връзка с предприетите мерки, пише новината.bg. 


Предстои втора проверка, вече на „европейско ниво“, но за област Силистра тя ще бъде само по документи, т.е. проверяващи няма да посещават обектите с АЧС, съобщават още от Областната управа. 
Подобни проверки вече текат и в Русенско, стана ясно след заседанието на Областната епизоотична комисия. Към момента проверени са вече 89 от общо 788 стопанства, където са отглеждани прасета за лични нужди, като е имало опасения за укрити животни, но при проверката такива не са констатирани. 


Към настоящия момент са подадени сигнали за налични прасета от тип „заден двор“ в две населени места от областта, казват от Русе. Резултатите от проверката на място ще станат ясни по време на следващото заседание на епизоотичната комисия, допълват от там.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.