Пътници пропищяха от СИСТЕМНИ ИЗМАМИ в безмитните магазини на летище София

0 4 751

Отдавна заблудата, че безмитните магазини на летището в София са по-евтини, е само легенда. Оказва се обаче, че търговците на двата терминала мамят клиентите си, маркирайки им допълнителни артикули, които те не са закупували. Или им пробутват стока с изтекъл срок на годност, научи narod.bg

В социалната мрежа ужилена дама споделя премеждията си.  Жената разказва, че съпругът й често пътува и пазарува в Duty free магазина на Терминал 1, като при последните му посещения всеки път е имало опит за измама от страна на касиерите. Научаваме, че мъжът й си купил вода и два стека цигари, а на касовата бележка му маркирали и една допълнителна кутия цигари, при условие, че дори не се продавали на дребно. След този пореден опит за измама, мъжът вдигнал скандал, но касиерите били отрекли очевидното.

Пострадалият имал предположение, че касите имат и скрито маркиращо устройство.

Явно това е практика в безмитния магазин, защото в коментарите се включват и други измамени клиенти.

Реклама

Друга потърпевша разказва, как преди няколко години са се опитали и нея да преметнат с 80 лв., но след скандал е направена корекция.

Петя А. пише, че на два пъти й се е случвало да я излъжат в същия магазин и много внимавала като пазарува там.

Подобен е и случаят и с друга измамена, която от 2006 година „всеки Божи път“ е мамена на касата с маркирането по два пъти на някой от артикулите, което се превърнало в тяхна практика.

М. Кафадарова пък се оплаква, че миналата година от магазин на Терминал 2 й пробутали маркова козметика с изтекъл срок на годност.

В полемиката се включва жена, която пък напомня на пътуващите да внимават и да заключват своите куфари, защото по българските летища се крадат и вещи от багажа на пасажерите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.