Родители на бунт: Уволнете незабавно възрастните директори в детските градини

0 432

Родители не са съгласни възрастни или пенсионирани учители да са директори в детските градини. Те събират подписка, с която настояват на тази позиция да бъдат назначавани млади педагози, видя narod.bg.

Това става ясно от подписка на родители срещу възрастните директори на детски градини, която напира сериозна популярност в социалните мрежи.

 Мотивът на инициаторите е,  че  старите директори трудно възприемат и прилагат иновациите, което, според тях, се отразява върху учебно-възпитателния процес и сигурността на децата.

Също така, хората недоволстват срещу това, че пенсионирането на директорите е „познат трик“, излизат в пенсия, но всъщност те остават на същия пост или заемат мястото на заместник-директор и „добавят една пенсия към приходите си“.

Ето какво пишат възмутените родители:

Реклама

В момента от 200 детски градини в София във възраст за пенсиониране са около 70 директои, като от 01.07.2019 г. ще бъдат пенсионирани само набор 55, които са около 20 човека.

Проблемът е, че почти всички от тези директорки искат да останат на работа в същата детска градина, а за някои от тях дори ще се открива нов щат и в много от градините ще останат като заместник-директори. Изразяваме нашето несъгласие това да се случи, тъй като за всички ни е ясно, че това пенсиониране е трик, при който всеки един директор ще добави и една пенсия към приходите си, но в същото време ще продължи да управлява детската градина.

Новите директори са посочени от старите и за всички ни е ясно, че управлението на старите ще продължи и единствената разлика ще бъде, че бюджетът на градината ще се утежни с още една заплата, а бюджетът на държавата с още една пенсия.

Също така от новите (по-млади) директори очакваме по-модерно управление, съобразено със съвременните постижения на науката и техниката. Старите директори са доказали, че трудно прилагат и възприемат новостите – дори такива, които са изключително важни за сигурността на децата или учебно-възпитателния процес.

ТВЪРДО ПРОТИВ ДА ОСТАНАТ НА РАБОТА СТАРИТЕ ДИРЕКТОРИ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.