Евгения Банева живее с първата жена на мъжа си, спи в леглото на покойната Дочка

0 3 629

Съпругата на Николай Банев се изнесла от Бояна и дели покрив с първата жена на олигарха, пише Уикенд.

Евгения Банева, третата съпруга на олигарха Николай Банев, е посочила като свой актуален адрес мезонет на столичния бул. „Витоша”, а не помпозната си резиденция в „Бояна”. Госпожата се страхувала да остане сама в огромния палат, защото според нея в него вече витаели лоши енергии.

Мадам Банева, както навремето писмено поискала от подчинените си да се обръщат към нея, се е нанесла в разкошния мезонет на последните два етажа в сградата, недалеч от Южния парк. Ситуацията в този дом може спокойно да се ползва като сюжет за сапунен сериал. Обитателите на зданието са оплетени в любовни и бизнес връзки, а омразата между тях е непреодолима.
Първият етаж е зает от фризьорския салон на първата съпруга на Николай Банев – Красимира. Когато двамата се женят, нейният баща е директор на завод в Харманли, а самият бъдещ крупен бизнесмен се препитава като ресторантски музикант. След сватбата той вече е

стругар в завода на тъста си,


активист в комсомола и дори студент по българска филология в Пловдив.
Банев обаче среща втората си съпруга Дочка, също комсомолска деятелка и поетеса, по това време омъжена за сина на влиятелен другар от Ямбол и бракът му с Красимира приключва. Тя обаче успява да запази що-годе добър тон с Николай и години по-късно дори отваря фризьорски салон в сграда, в която вече живее Дочка, жената отнела съпруга й.
Сега се получава доста нажежена ситуация, понеже освен с Красимира, мадам Банева ще дели покрив и с Раиса, дъщерята на Дочка от ямболския й съпруг. Отношенията на младата жена с Евгения са открито враждебни. Раиса, както е известно, воюва с пастрока си и третата му съпруга за парите и имотите на майка си Дочка.
Въпреки това мадам Банева, обясняват източниците ни, се е нанесла в мезонета, някога

обитаван от Николай и втората му жена,

понеже за нищо на света не искала да остава сама в Бояна. Най-скандалното според запознати е, че тя спи в леглото на Дочка. Както е известно, когато пламва любовта между одиозния приватизатор и третата му съпруга, Евгения е поредната му секретарка, а Дочка е болна от рак. Сърцето й е разбито от мъка заради неверния съпруг.
Сега ситуацията сякаш се повтаря в някои от детайлите. Самата Евгения излезе от ареста заради тежка онкологична диагноза. Преди дни пък, обясняват очевидци, тя посетила реномирана кардиологична болница в София. Там се опитала да се прави на много важна пред персонала – един вид знаете ли коя съм аз, но номерът й не минал. Вежливо й обяснили, че е само поредната пациентка и нищо повече.

Реклама


Делото срещу Николай Банев, третата му съпруга и майка му Мария, известна и като Роза, съдържателката на явочна квартира на Държавна сигурност, започва в края на септември. Обвинителният акт вече е внесен в Специализирания наказателен съд. Тримата са посочени като организирана престъпна група, която е правила данъчни престъпления и е прала пари. Мадам Банева и Мария са на свобода, а Николай Банев е зад решетките.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.