Отчаяни маневри: Кметът на „Младост” пусна служител да му събира подписи за вота

0 1 360

Кметът на столичния р-н „Младост” арх. Румен Русев се впусна в битката за нов мандат. Архитектът сега решил да го играе независим, след като нито една политическа сила не се съгласи да го подкрепи. В момента управникът трескаво събира подписи за своето самоиздигане. Само че не го прави лично, а изпраща свои служители да молят хората за подкрепа, издаде източник на Lupa.bg от общината в „Младост“.

Със задачата да събира подписи Румен Русев натоварил Сергей Дойчев от отдел „Екология”. Дал му е служебният си „Форд Мондео”, за да може за нула време повече квартали да обиколи.

Реклама

Колеги на Дойчев предполагат, че не го прави доброволно, а на сила.  Ако откаже, ще бъде изгонен от работа, както архитектът е направил със зам.-кметовете Георги Йорданов и инж. Мария Томова. Те бяха отстранени миналата година неправомерно, тъй като са уволнени не по Кодекса на труда, а по Закона за местната администрация.

Каква е причината да се раздели с тях, до ден-днешен е тайна, както е тайна защо взе на работа финансовия контрольор Цвета Теофилова, прочула се като Черната мамба. Прозвището си носи заради факта, че е разследвана за корупция, докато е била на работа в НАП. Остава загадка също защо ръководителят на отдел „Финансово – счетоводни дейности и човешки ресурси“ Албена Цанова работи за арх. Русев. Публично известно е, че е изпъдена от р-н „Оборище” за присвояване на пари. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.