Братя Диневи наливат 2 милиона лв. за кампанията на Мая Манолова

0 1 861

Морските олигарски намърдаха фолкаджийката Анелия и Иван Гарелов при устатата кюстендилка, воюват с главния архитект на София

Туристическите босове от Свети Влас Йордан и Динко Диневи са основните финансисти на предизборната кампания на Мая Манолова за кмет на София, узна „Уикенд” от няколко свои независими един от друг източници. Бившата депутатка от БСП и доскорошен омбудсман се кандидатира за кмет на София преди седмица и обяви, че няма да разчита на финансова помощ от мастити бизнесмени, а на дарения от свои симпатизанти.

Напук на уверенията й обаче, Манолова разчита на солидно финансиране, като парите за кампанията й ще бъдат насочвани основно към социалната мрежа Фейсбук и към подбрани телевизионни предавания в разнородни телевизии с „ляв” профил.
Парите за кампанията на Мая Манолова са

осигурени от братя Диневи,


които са имали няколко срещи с устатата кюстендилка още тази пролет, уредени от мастития журналист Иван Гарелов, твърдят запознати със заверата.
Гарелов, дългогодишен водещ на предаването „Панорама”, а след това част от екипа, работил за избирането на Румен Радев за президент на България, е част от близкия приятелски кръг на Йордан и Динко Диневи. От 10 години Гарелов организира всяко лято наградите за телевизионна журналистика „Свети Влас” и кани на разноски на домакините – туристически босове мастити представители на професията. Преди време около наградите избухна скандал, след като Сашо Диков възмутено отказа да получи финансова премия от 10 000 лева и обяви, че това си е форма на подкуп. Паричната премия отказа и Миролюба Бенатова преди 4 години. След скандала братя Диневи преустановиха практиката да

премират журналисти с пликове с пари –

поне публично, де.
Освен присъствието на Иван Гарелов в екипа на Мая Манолова, морските олигарси Йордан и Динко Диневи са намърдали в инициативния комитет на бившата депутатка от БСП и друго свое протеже. Става въпрос за фолкпевицата Анелия. От няколко месеца чалга звездата е интимна с един от наследниците на Диневи – малкия Димитър Динев, син на Динко Динев. Той нашумя с бурната си връзка с друга попфолк изпълнителка – Емануела, а наскоро съдът постанови, че родителските права му се полагат.
На 4 септември Анелия се появи пред НДК заедно с рапъра Криско и певицата Мариана Попова като част от Инициативния комитет, който издигна Мая Малонова за кмет на София. Запознати разкриват, че Анелия ще участва и в предизборен концерт на Мая Манолова, но датата на мероприятието, което навярно ще се проведе в Южния парк, засега не е известна. Знае се обаче, че Диневи са

броили 50 000 лева за концерта,

на който е планирано да бъдат поканени и рокаджии и други хип-хоп изпълнители. Как Мая Манолова ще съчетае рок, хип-хип и попфолк на едно място, предстои да видим.
Основното финансово перо в кампанията на Мая Манолова си остава рекламната й кампания, като с парите на Диневи вече е осигурено присъствието на омбудсмана в най-популярните фейсбук групи. „Има договорка с фейсбук групите „Забелязано в София”, „Люлин” и още няколко големи да се прави елегантна реклама на

Реклама

чрез снимки, уж качвани от потребители. Отделно от това всеки ден ще се публикува негативна информация за неуредици в София, които удрят по рейтинга на Йорданка Фандъкова. Ако случаен потребител на тези групи качи хвалебствие за Фандъкова или друг кандидат, администраторът на групата веднага го трие. За реклама на Манолова в социалните мрежи са отделени стотици хиляди левове”, категоричен е пред „Уикенд” столичен пиар експерт. Той опитал да купи присъствие на друг кандидат за кмет на София в най-популярните фейсбук групи, но оттам му отказали с обяснението, че

вече работят за Мая Манолова.

Защо им е обаче на братя Диневи да финансират Мая Манолова, при положение, че основния им бизнес е съсредоточен в курортното село Свети Влас, където стопанисват яхтено пристанище и няколко хотела?
През последите 3 години Диневи се преместиха да живеят в София и опитват да навлязат в бизнеса със строителство на жилищни и офис сгради. Морските олигарси вече завършват тузарския жилищен комплекс на площад „Велчова завера” между Семинарията и Химико- фармацевтичния факултет на Софийския университет. Любопитен детайл е, че парцелът се намира в най-високата част на Стара София. Диневи твърдят, че в сградата са приложени най-новите постижения на световните технологии.
Братята обаче имат апетити да застроят ударно още няколко терена в отеснелия за столичани квартал „Лозенец”, но намеренията им са спирани от главния архитект на София Здравко Здравков. Твърди се, че той осуетил и мащабен строеж на жилищна кооперация на братя Диневи на 4-и километър, около бившите военни поделения, тъй като проектите на морските олигарси били, меко казано, скандални.
„Диневи имат една цел – да сложат свой главен архитект на София и да махнат неудобния им Здравко Здравков. Затова и финасират Мая Манолова, тъй като в нейно лице виждат сигурен съмишленик”, категорични са посветени в задкулисните политико-икономически игри.

„Защитничката на бедните и онеправданите“ Мая Манолова, която миналата седмица официално обяви кандидатурата си за кмет на София, се появи на събитието, издокрана в ефектен тоалет в син цвят. Красивата дреха е на цената на едногодишната пенсия на някои от хората, чакащи помощ в приемната й като омбудсман, информира сайта Lupa.bg.
Според стилисти, костюма от две части – есенна рокля и сако, е от колекцията на една от най-известните модни марки – „Карен Милън“ и струва около 2500 лева.
Манолова е известна с модните си предпочитания и не пропуска винаги да е в крак с модата. Кандидат-кметът на София ходи на фризьор и 4 пъти седмично, с което се гордее. „Фъш-фъш” терапията (по Бойко Борисов) струва поне 100 лева на сеанс.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.