Майка натика дъщеря си в кофа за боклук! Как да се справим с ината на детето си?

0 255

Как да се справим с „тръшкащите“ се деца? С говорене и търпение или директно в уличната кофа? Вижте съветите на опитните майки

В социалната мрежа попадаме на тема за справяне с тръшкащите се деца и лошото им поведение.

В. Димитрова иска мнението на опитните майки, как те се справят с този проблем:  „Мами, моля за съвет за справяне с тръшкането и други типове нежелано поведение? Кога и как минава тази фаза?

Съветите са много, но ще ви представим най-интересните.

А. Ангелова пише: „Игнорираме нежеланото поведение и поощряваме желаното поведение.“

Реклама

Журналистката Ева Кикерезова пише, че при възпитанието и на трите й деца, когато се получела ситуация с истерия ги прегръщала силно и им казвала колко ги обича и колко са добри. В началото имало обратен ефект, но с постоянство и без нерви резултата бил налице. Съветва майките да не угаждат на прищявките да децата веднага, а след известно време и при определени условия. Мъдро поощрява майките да възпитават децата си само с любов.

Други „потърпевши“ майки се справят с проблема като се правят, че не забелязват как се държат децата им и ги игнорират.

П. Свиленова, при подобно поведение от страна на детето, моментално реагира с остър тон и с правилото, че в магазина ще му се купува само по едно нещо. Така тръшкане нямало.

М. Димитрова успокоява майките така:  „Някъде около 25-тата им годишнина ще усетите значително подобрение.“

Б. Петрова е на мнение, че тръшкането е отстояване на позиция и това ще бъде полезно за развитието им в по-далечен план.

А. Г. разказва как майка й се е справила с тръшкането на сестра й когато била малка. Сестричката не останала доволна на малкото парче шоколад- искала цял. Случката се развила на улицата. Малката започнала да реве, като „ревът преминал във вой“. Майката хванала детето и го пъхнала в уличната кофа. От изненада тръшкането престанало на мига и й било последното.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.