КАТ и софиянци във война за тротинетките

0 263

Решението на „Пътна полиция” да обяви за незаконни електрическите тротинетки, движещи се на рояци из цяла София и да намери законов начин да глобява нарушителите, срещна яростен граждански отпор.

Да бранят тротинетките се включиха с безплатни съвети и печени адвокати, които разработиха юридически трик, с който всеки спиран от полицаи водач да се измъкне. Инструкциите се разпространяват със скоростта на светлината в социалните мрежи, „шервани” от хиляди.

Съвет, разпространяван във Фейсбук от граждани затова какво да се обяснява на пътните полицаи

Реклама

Мощен тласък за бумът на тротинетките даде преди седмица Столична община, която постави 154 тротинетки Lime за споделено ползване от гражданите. Макар тротинетките да са снабдени с GPS устройства, изобилстват снимки на захвърлени на всевъзможни места из столицата от вандали возила. Някои по-мнителни фенове на тротинетките, които разполагат със свои собствени, подозират, че зад вандалските акции срещу обществените тротинетките стоят катаджии на ниско ниво, или пък таксиджии, чийто бизнес сериозно е закъсал покрай електрическите возила.

Снимки на зарязани на тротоара и захвърлени на боклука тротинетки

Публична тайна е, че пътните полицаи из София се дразнят на придвижващите се с тротинетки и често намират повод да се заяждат. Куриозът е, че обявените за незаконни от КАТ тротинетки се рекламират като алтернативен транспорт с билбордове из София, платени от Столична община.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.