Гърците ни дерат с такса за зехтина

0 187

Зехтинът по таверните на гръцкия остров Тасос вече не е безплатен, а причината е, че наши и румънски туристи го леят по салати и ястия като невидели, пише в. „Телеграф“.

Практиката е наложена през тази година в няколко таверни по плажовете „Пахис“, „Христи Акти“, „Скала Рахонис“.

Реклама

За нея младо семейство научило, след като решило да обядва в жарък следобет в заведение край плажната ивица на „Пахис“. Двойката с две деца избрала маса с изглед към морето и поръчала тристепенно меню. Когато сервитьорът донесъл салатите, клиентите установили, че не са достатъчно овкусени. По навик са огледали по съседните маси за р.нар оливерник, но не забелязали да има такива. Затова се обърнали към сервитьора за съдействие. „Останахме тотално шокирани, когато той ни каза, че зехтинът се заплаща. В началото помислихме, че е шега, но се оказа истина“, разказва семейството.

Оказало се, че в заведението зехтинът се предлага в бутилчици от 50 милилитра, които струват по 1 евро. Семейството продължило обеда си с вече овкусени салати, а в следващите дни установили, че безпалтният зехтин е „свършил“ и в много други таверни по острова. „Попитахме на няколко места и ни казаха, че причината е в поведението на българи и румънци, които от около 10 години са основните туристи на острова. Персоналът буквално ни каза „Докато беше безплатен, вашите хора просто го ползваха като невидели, а той все пак не е безплатен. Случвало се е компания от две семейства да изхаби половин литър за едно сядане“, разказаха учудените нашенци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.