БСП бута джендър за кмет на Пазрджик

0 446

БСП избра за свой кандидат за кмет в Пазарджик Благо Солов, който е един от собствениците на мебелната верига „Явор”, пише Lupa.bg , позовавайки се на свои източници.

На общинската конференция социалистите решиха да подкрепят независимия предприемач Благо Солов, който е и досегашен общински съветник. Другият кандидат за подкрепата на левицата в местния вот бе бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов. При тайното гласуване Благо Солов получава 64 гласа от общо 83 делегати на конференцията, а за бившата барета – 14 гласа.

„БСП се спря на джендър, вместо на Арлин Антонов. Благо Солов не крие, че е хомосексуален. На всеослушание заяви, че живее с мъж. Защо не избраха полковника?!”, се питат пазарджиклии. Публична тайна е, че в миналото Солов е бил любовник на чалга звездата Галин. Именно с парите на мебелния бос и начинаещ политик мачото стана едно от големите имена в бранша.

Реклама

В града смятат, че от левицата се страхуват от Антонов, тъй като той е неуправляем и няма да им ходи по свирката. Според други съграждани на бившата барета, БСП имат някакви договорки и Антонов ще им пречи за осъществяването им. 

Топ полицаят потвърди пред Lupa.bg, че столетницата издига Солов. Предлагали са му място в Общинския съвет, както и да стане зам.-кмет, но той отказал. „Не БСП се отказаха от мен, а аз от тях”, категоричен е Антонов.

Конкуренти на Солов са бившият шеф на местната пожарна Панайот Панайотов, настоящият кмет Тодор Попов и общинският съветник от АБВ Атанас Шопов. За огнебореца се говори, че е приятел на премиера, а зад човека на АБВ стоят силови структури.

Алъш-веришът с гласове вече е започнал в Пазарджик. Заведенията се пълнят с роми, за които се знае, че са безработни. Те развалят петдесетолевки и келнерите се чудят откъде мургавите събратя имат толкова пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.