Мая Манолова бясна: Слави ме предаде!

0 809

Мая Манолова, която официално подаде оставката си като омбудсман, за да се включи в надпреварата за кмет на София на предстоящите местни избори, е в крайно обтегнати отношения с доскорошния си приятел и съмишленик Слави Трифонов, пише „Уикенд“.

Близки до устатата блондинка от Кюстендил разказаха пред „Уикенд”, че през последните 2 месеца Манолова е провела няколко безплодни срещи с Дългия в обсъждане на общото им политическо бъдеще. Както е известно, в края на юни Слави Трифонов закри едноименното си шоу по Би Ти Ви, за да обяви старта на свой политически проект. Мнозина очакваха, че гологлавият шоумен ще участва още тази есен на местните избори, но това няма да се случи.
Една от обсъжданите теми между Мая Манолова и Слави е била Трифонов да подкрепи кандидатурата й за кмет на София, така както направи през 2011 г., когато от телевизиония ефир обяви, че подкрепя Меглена Кунева за президент. На президентските избори, проведени на 23 октомври 2011 г. обаче снахата на Политбюро се класира трета на първия тур, събирайки 14% от гласовете и получавайки подкрепа от 470 808 българи.

Реклама

„Слави ме предаде, макар да съм го подкрепяла винаги! Аз бях единствената, която участваше активно в подписката на шоуто му за референдум, направила съм много за него и инициативите му, включително съм го консултирала безплатно юридически. В замяна на това той се извъртя и в последния момент отказа да ме подкрепи”, не крие разочарованието си от Слави Трифонов Мая Манолова, цитирана от свои поддръжници.
Хора от обкръжението на Слави Трифонов обаче развиват друга версия за отказа на Дългия да застане зад Мая Манолова и да й помага в кампанията за кмет на София. Според думите им, най-богатия шоумен в страната имал едно-единствено условие, за да работи съвместно с Манолова – тя да не бъде издигана от БСП и рязко да се разграничи от партията-столетница. И макар формално Манолова да е независим кандидат, то социалистите вече обявиха подкрепата си към нея.

За да компенсира отказаната в последния момент подкрепа от Слави Трифонов, Мая Манолова усилено търси партия с десен профил, която да застане зад нея, при положение, че се стигне до балотаж с Йорданка Фандъкова, безспорен фаворит за четвърти кметски мандат на столицата. В политическите среди упорито се мълви, че Манолова ще бъде подкрепена от „Спаси София”, тъй като се е договорила с кандидата за кмет на гражданската организация с непрозрачно финансиране Борис Бонев да го покани за свой заместник, ако се случи чудото и тя стане кмет.

„На първи тур „Спаси София” ще участва самостоятелно, а след това на балотажа ще призове гласувалите за тях да дадат гласа си за Манолова с мотив, че Йорданка Фандъкова е компрометирана заради строителните неуредици в столицата”, твърди пред „Уикенд” запознат със заверата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.