Левон Хампарцумян: Ниските лихви не карат хората да теглят масово кредити

2 94

Левон Хампарцумян заяви за предаването „Здравей, България“, че повечето добри банки реагират по определен начин на лошите кредитори, което вече е формализирано от ЕЦБ и БНБ. По този начин банките спасява клиентите от задлъжняване, за да не влезнат в спиралата на свръхзадлъжнялост. Обясни, че закъснение с няколко дни не са достатъчни за влизане в „черен списък“ на кредитополучатели. Говорим за забавяне с години. Клиентът винаги може да отиде в банката и да обясни, че има проблем и да реструктурира дълга си”, каза още Хампарцумян. Той допълни, че клиентите, чието финансово състояние се промени, ще бъдат наблюдавани по-внимателно, но няма да им се вдига лихвата.

„Ако някои влезе в този списък обаче, в бъдеще ще му бъде по-трудно да изтегли кредит. Лихвите наистина стават поносими. Когато централните банки видят, че инфлацията става прекалено висока, започват да вдигат лихвите, за да приберат парите, които са пуснати на пазара”, поясни Хампарцумян.

Реклама

По думите му България е в икономически растеж от последното тимесечие на 2013 г.

„Ниските лихви не карат хората да теглят масово кредити. Заем се взима, когато човек има нужда. Фундаменталният смисъл на кредита е да вземеш пари от бъдещия си доход. Затова трябва да сме уверени, че ще може да го изплатим”, каза Левон Хампарцумян.

Нова телевизия, „Здравей, България“

2 Коментара
 1. Kumaj James казва

  Уважаеми господине/госпожо,

  Добре дошли в MIDLAND CREDIT HOME. Ние сме фирма за финансово управление, която е специализирана в осигуряването на финансова помощ за стартиращи и големи предприятия.

  MIDLAND CREDIT HOME Ще се интересуват да ви осигурят заемно финансиране за вашия бизнес/проект и т.н., нашите лихвени проценти са едва 3%.

  Свържете се с нас за допълнителни запитвания:

  Име на компанията: MIDLAND CREDIT HOME
  Фирмен имейл [email protected]
  Компания NMLS ID: 315276.
  Фирмен уебсайт: midlandcreditonline.com
  Мото: Инвестиране за поколения.

 2. 1 казва

  1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.