Започва подмяна на винетните стикери за платено паркиране

0 82

Центърът за градска мобилност започва кампанията по подмяна на винетни стикери за зоната за платено паркиране. През есента изтичат правата за зоната на близо 6000 души, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

ЦГМ изпраща един месец преди крайната дата е-мейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране, ако искат.

Реклама

„Вече 10 на сто от нашите клиенти са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария“, коментира Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ, цитирана в съобщението.

Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни /максимално до 5 дни, ако е необходима допълнителна проверка/. При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документите, които са необходими за подновяване на стикерите за паркиране – нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.

Подаването на заявления става в един от трите офиса на ЦГМ на ул. „Будапеща нр. 17,пл. Възраждане нр.1 и МС“ Европейски съюз“. Заявления и документи могат да бъдат и онлайн подавани.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.