Евтиното море се отлага заради трудното лято

0 95

Евтиното море се отлага. Заради трудното лято 2019-а хотелиерите по Черноморието искат да наваксат до последно с високи цени, съобщава „Марица“, обобщавайки резултатите от собствена проверка. В предишни години драстичен спад в ценоразписа имаше непосредствено след 20 август. Сега, ако въобще я има, отстъпката е по-скоро символична – между 10 и 20 лева.

Реклама

Малко по-изгодно става морето след 1 септември, още малко след празничния уикенд около Деня на Съединението. Нискобюджетна почивка на море може да се направи едва във втората половина на септември. Проблемът е обаче, че немалка част от хотелите ще затворят около средата на септември, така че изборът на туристите се ограничава. Олинклузивът от 28 август до 6 септември в хотел „Елена” в Златни пясъци пада на 59 лева. Оттам нататък до края на септември отбивът е едва 7 лева. Леглото в СПА комплекс ”Гранд Варна” се продава за 96 лева отново на база олинклузив до края на август, после ще спестите 22 лева от тази цена. Последното намаление е за периода 9 -15 септември, когато услугата струва 58 лева. Двойната стая в хотел „Рай” например в Созопол пада от 108 на 90 лева. Офертата важи от 21 август до 3 септември. Още 14 лева могат да се свалят до края на септември. Стая с две легла пък в 3-звездния „Тиа Мария” след 25 август се продава за 64 лева вместо за 100 лева. В 4-звездния „Синя перла” в Слънчев бряг считат първата седмица на септември за среден сезон и продават промо стаята /с изглед към улицата/ за 63 евро, или 126 лева.

Разликата с високия сезон е 12 евро. Има и собственици на хотели, които наистина са предприели драстична ценова политика с цел да привлекат туристи last minute . Хотел „Китен бийч” например в едноименното курортно градче наистина дава 50% отстъпка от 1 септември. Така двойната стая пада от 100 на 50 лева, а стая за трима – от 130 на 60 лева. Рядко срещаното явление може би се дължи на факта, че от средата на юни месец хотелът е с нов собственик, който се старае да подобри имиджа му. В секцията „важно” на фирмения сайт новият мениджмънт уточнява, че всички негативи, трупани с годините, не се отнасят до тях. Като косвено доказателство, че тази година лятото по морето тръгна тегаво, дойдоха данните на НСИ. През юни месец има спад при нощувките в хотели 4 и 5, тоест точно на местата, които се предпочитат от чуждите туристи. По това време само в област Бургас са функционирали 721 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 50,1 хиляди, а на леглата – 120,5 хиляди. В сравнение с юни 2018 г. общият брой на местата за настаняване се увеличава с 16,3%, а на леглата в тях с 10,5%.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.